• +36 30 165 7320
  • H-Cs: 9:00 - 17:00, P: 9:00-16:00

Hörmann termékek

Kedves Vásárlónk!

A mindenki által ismert Hörmann cég termékeivel bővült a kínálatunk. Ismerkedjen meg Ön is a minőségi kapu és ajtó rendszerekkel, meghajtásokkal.

hormann logo

Részletes termékismertetők, leírások

Árajánlat kéréshez, kérjük töltse ki az űrlapot

Tisztelt Érdeklődők!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szezon alatt a nyílászárók gyártási ideje megnövekszik. Az ablakok, erkélyajtók 4-6, bejárati ajtók gyártási ideje 6-8 hétig is elhúzódhat. Ez az Iglo, Ovlo, Veka, Yawal nyílászárókat érinti.

Magyarországi gyártó partnereinknél, a Magyarországon jellemző munkaerőhiány kezd a gyártásban fennakadásokat okozni, ezért néhány nappal megnövekedhet a gyártási idő. Ez főként az árnyékolástechnikai termékeket érinti.

Igyekszünk ennek ellenére a megrendeléseket a legrövidebb időn belül teljesíteni.

Facebook

Sorolók

rejtett soroloTöbb nyílászáró szakszerű egymáshoz illesztéséhez nem elegendő egy egyszerű csavarkötéses rögzítés. A nyílászárók illesztési pontjainak tökéletes víz-, hő- és légzárást kell biztosítaniuk, valamint statikailag is illeszkedniük kell az összesorolt szerkezetek funkcióihoz és az azokhoz párosított nyitási ciklusokhoz.

A nyílászárók egymáshoz illesztésének „megfelelőségét”, úgynevezett soroló elemekkel tudjuk tökéletesen biztosítani. A soroló elemek alkalmazását a sorolt szerkezetek típusa és igénybevétele határozza meg. A megfelelő soroló elem alkalmazása nem szubjektív kérdés. A nem megfelelő elem alkalmazása a nyílászáró hibás működését okozhatja és ezen túlmenően balesetveszélyes is lehet.

A soroló elemek alkalmazásakor a beépítési méreten belüli szerkezetméretek változhatnak, a sorolók szélessége levonást eredményez a szerkezetek méretéből (kivételt képeznek a rejtett sorolók)!

Null soroló

Egy univerzális soroló, a profil két szélső nútjában kell elhelyezni – mindig a sorolni kívánt méret kétszeresét kell számolni.

Rejtett soroló

Rejtett sorolót abban az esetben lehet alkalmazni, amikor több ablakot szeretnénk egymás mellé helyezni. Van eset, amikor nem gyártható le az ablak a kívánt méretbe és van eset, amikor ugyan legyártható, de pl.: a lépcsőház mérete nem engedi meg, hogy egyben felszállítható legyen a helyére. További eset, amikor egymástól eltérő méretű ablakok vagy erkélyajtó kerül egymás mellé. Ebben az esetben is rejtett sorolót alkalmaznak.

A rejtett soroló egy vékony műanyag "léc", ami a műanyag ablak tokjában foglal helyet. Rejtett soroló fogadására a tokot gyárilag készítik elő.

H-soroló

Rejtett soroló helyett lehet alkalmazni még "H" sorolót, ami ugyan azt a feladatot látja el, csupán az ablak vagy erkélyfal külső és belső részén egy 16 mm széles díszcsík lesz látható.

Merevítő soroló

Ezt a típust abban az esetbe ajánlatos alkalmazni, amikor nagyobb szerkezetek kerülnek egymás mellé. Olyan erkélyfal vagy homlokzati szerkezetek összeszerelésénél ajánlott merevítő sorolót alkalmazni, ahol az összeillesztett szerkezetek magassága meghaladja a 240 cm-t vagy, ahol a stabilitás és a beremegés csökkentése szükséges!

A merevítő soroló alkalmazására azért van szükség, mert a magas szerkezetnek a nagy a tehetetlensége. Egy a fenti méretnél is látható esetben az erkélyajtó és a mellé sorolt ablakszerkezet közé kell a sorolót használni. A soroló meggátolja a szerkezet beremegését. Túl nagy a felület, hogy egyben használható legyen bemozgás nélkül az erkélyfal. Tégla vagy beton pillért nem készíthetünk, ezért egy tömör acélvasat kell használni, ami megfelelően és hosszú távon nyújt masszív megoldást számunkra.

Csak rejtett sorolóval kapcsolni a szerkezeteket bizonyos méret felett nagyon veszélyes lehet! Sokan sajnos nem számolnak ajánlatukban merevítő sorolóval, mert az már az ár emelkedését okozza! A merevítő soroló alkalmazásánál az erkélyfal külső részén egy műanyag kúpforma látszódik.

90 fokos soroló

A 90 fokos sorolót akkor alkalmaznak, amikor két ablak vagy ajtó egymás mellett 90 fokos szöget zár be. Leggyakrabban teraszok, télikertek építésénél használják, amikor a sarokra nem készítenek pillért, hanem egy ilyen acélmerevítést tartalmazó sorolási technikával oldják meg a problémát.

135 fokos soroló

Ezt a sorolást is hasonló módon használják, mint a 90 fokos sorolót. Csupán itt nem 90, hanem 135 fokot zár be a soroló. Alkalmazása igen ritka.

Szögsoroló vagy állítható körsoroló

A 135 fokos sorolót azért is nem használják már rendszeresen, mert kiváltotta ezt a típust a szögsoroló. Itt olyan szögbe lehet a sorolót beállítani, amit a szerkezetet megkövetel.

A fenti ablakok egymáshoz illesztésére használatos sorolókon kívül létezik még statikus (merevítő sorolóval hasonló feladatokat lát el) lizéna soroló (nagy, egymásra épített szerkezetek dilattálásának szabályozására alkalmazott soroló típus).

© 2003-2020 Developed by Webbinger Creative- Minden jog fenntartva! Designed by Webbinger Creative ®
A weboldalon található minden szöveg és kép a Webbinger-Bau Kft. tulajdonát képezi, másolása, felhasználása csak a tulajdonos előzetes írásos engedélyével lehetséges! Minden egyéb esetben jogi következmények várhatóak!